Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Bezglutēna 4 graudu putra

Nav jābūt obligāti celiakijas problēmām, lai šo putru ēstu gardu muti. Tā ir patīkami sātīga - tāds īsts comfort food! Un, ja skaļi to iepriekš nepaziņo - tad pat prātā nevarētu ienākt, ka putra ir bez glutēna: garšo kā normāls ēdiens (jo ir jau arī!).

Es izmēģināju ar Latvijas vīnogām un ābolīšiem - bet augļus var ņemt jebkādus, kas tik sezonāls un pa rokai.


50ml prosas
50ml kvinojas
50ml amaranta
50ml nepulēto rīsu
400-500ml ūdens
šķipsniņa sāls un cukura
1 ēdk. eļļas

Augļi pēc izvēles (āboli, bumbieri, plūmes, persiki, ananāsi...)
2 ēdk. brūnā cukura vai kļavu sīrupa
kanēlis

Prosu aplej ar verdošu ūdeni, ļauj minūti pastāvēt, nokāš un noskalo.

Karstā eļļā ber prosu, maisot izkarsē 10 - 15 sekundes. Tad pievieno pārējos graudus, apmaisa. Pielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Tad liek uz vismazāko liesmu un sautē 20 - 25 min., līdz graudi mīksti. Ja nepieciešams, vai vēlas plūstošāku biezputru - pievieno ūdeni pēc vajadzības.

Pannā liek sagrieztus augļus, samaisa ar brūno cukuru vai kļavu sīrupu un uzmanīgi apmaisot, viegli karamelizē. Pārkaisa kanēli. Pasniedz ar putru.


Citas receptes