Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Bezglutēna 4 graudu putra

Nav jābūt obligāti celiakijas problēmām, lai šo putru ēstu gardu muti. Tā ir patīkami sātīga - tāds īsts comfort food! Un, ja skaļi to iepriekš nepaziņo - tad pat prātā nevarētu ienākt, ka putra ir bez glutēna: garšo kā normāls ēdiens (jo ir jau arī!).

Es izmēģināju ar Latvijas vīnogām un ābolīšiem - bet augļus var ņemt jebkādus, kas tik sezonāls un pa rokai.


50ml prosas
50ml kvinojas
50ml amaranta
50ml nepulēto rīsu
400-500ml ūdens
šķipsniņa sāls un cukura
1 ēdk. eļļas

Augļi pēc izvēles (āboli, bumbieri, plūmes, persiki, ananāsi...)
2 ēdk. brūnā cukura vai kļavu sīrupa
kanēlis

Prosu aplej ar verdošu ūdeni, ļauj minūti pastāvēt, nokāš un noskalo.

Karstā eļļā ber prosu, maisot izkarsē 10 - 15 sekundes. Tad pievieno pārējos graudus, apmaisa. Pielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Tad liek uz vismazāko liesmu un sautē 20 - 25 min., līdz graudi mīksti. Ja nepieciešams, vai vēlas plūstošāku biezputru - pievieno ūdeni pēc vajadzības.

Pannā liek sagrieztus augļus, samaisa ar brūno cukuru vai kļavu sīrupu un uzmanīgi apmaisot, viegli karamelizē. Pārkaisa kanēli. Pasniedz ar putru.


Citas receptes