Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Svaigu dārzeņu un baltmaizes sausiņu salāti

Kādu dienu rakņājos pa visiem plauktiem - bija pazudusi raudene! Un nejauši atklāju kastīti ar garšvielām, ko māsa man bija atvedusi dāvanā no Turcijas. Tur bija toverītis ar uzrakstu sumac. Hmmmm...kas tas tāds? Jāizmēģina!


Raksta daļa #1 no 2

1 tomāts
1/2 svaiga gurķa
1/2 zaļās paprikas
mazliet salātu (romāņu, Iceberg u.tml.)
10 - 20 baltmaizes sausiņi vai grauzdiņi
sauja piparmētru
sauja pētersīļu
lociņi

Mērcei:
1/2 tējk. sumac garšvielas
1-2 ķiploka daivas
olīveļļa, citronu sula, sāls

Papriku, tomātu, gurķi un salātus sagriež palielos kubiņos. Zaļumus sasmalcina.

Sausiņus, ja tie pārāk lieli, pārlauž uz pusēm, pievieno dārzeņiem.

Sakuļ mērces sastāvdaļas. Pārlej salātiem, viegli sacilā, ēd nekavējoties.

Sjumeks jeb sumahs ir žāvētas, samaltas Āfrikā un Ziemeļamerikā augošā etiķkoka ogas - tumšsarkanajam pulverim (sumac tulkojumā nozīmējot "sarkans") ir īpatnēja skābena garša. Garšviela raksturīga Vidusāzijas virtuvei, no veģetārajiem ēdieniem to parasti pievieno etiķa vietā salātu mērcēs, granātābolu sēkliņu vietā skābenai garšai,kā arī  rīsiem, hummus pastai, baklažāniem, kartupeļiem, citronu cietā limonādēs u.c. dzērienos, pievieno garšvielu maisījumam za'atar (kopā ar timiānu, raudeni, majorānu, sezamu un sāli). Savukārt indiāņi sjumeku tinuši klāt pie smēķējamās tabakas, un no sumac ogām gatavojuši arī dzērienu, kas iesaukts par "indiāņu limonādi".



Citas receptes