Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Pīlādžu - ābolu ievārījums

Pīlādžu zapte ir labākais, kas ar Jums rudenī var atgadīties!

Reiz bērnībā es savārīju pīlādžu ievārījumu. Daudz. Viss bija neēdams, jo, neraugoties uz pīlādžu plaucēšanu un mērcēšanu 3 dienu garumā, tie bija un palika sīvi un rūgti. Kāpēc toreiz neviens nezināja vai nepateica, ka pīlādžus vajag vienkārši sasaldēt, lai tie kļūtu ēdami?

Kopā ar āboliem un garšvielām - vienkārši pasakaina garša!


1 kg pīlādžu
1 kg ābolu (man bija "Sīpoliņi")
1 kg ievārījuma cukura
100ml ūdens
1 tējk. maltas citronzāles
2 tējk. rīvēta svaiga ingvera

Pīlādžus noplūc no ķekariem, nomazgā, sasaldē.
Ābolus sagriež, izņem serdi (es nemizoju, bet gaumes lieta - var arī mizot).

Ābolus ar ūdeni liek katlā un pasautē 15 - 20 min. Tad pievieno pīlādžus, visu uzvāra, pievieno cukuru un garšvielas. Maisot vāra 15 min., karstu pilda tīrās burkās, aizvāko, ļauj atdzist.


Citas receptes