Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Ola-la-lā

#vegan, taču izskatās un garšo kā īsta ola


4 "olām":

Baltumam:
350g zīda tofu
150ml sojas, rīsu vai auzu piena
1 tējk. agara
šķipsniņa melnā sāls (kala namak)

Dzeltenumam:
4 ēdk. kartupeļu pārslu (sausās biezputras)
1 tējk. rauga pārslu
1/2 tējk. melnā sāls (kala namak)
šķipsniņa kurkumas
ap 80ml karsta ūdens

veidne ar olas veida iedobēm, mazliet eļļas
silikona veidne ar apaļām iedobēm (eļļot nevajag)

Samaisa sausās dzeltenuma sastāvdaļas, maisot pievieno karstu ūdeni tik daudz, lai masa pēc konsistences atgādina cieti vārītas olas dzeltenumu. Iepilda silikona veidnītēs, piespiež un nolīdzina. Liek saldētavā vismaz uz stundu sasalt.

Zīda tofu un augu pienu samaļ blenderī viendabīgu. Pievieno agaru, maisot uzvāra. Lej ieeļļotās veidnēs, bet ne pilnu (atstājot nepiepildītu ap 0,5cm no augšējās malas). Iegremdē masas vidū sasaldēto dzeltenumu - baltā masa pacelsies līdz veidnes augšējai malai un būs vienā līmenī ar dzelteno. Ļauj visam sastingt.

 

 

P.S. Es lietoju Rapunzel agaru. Ja lietojat kādu citu, dozēšanu un recināšanas gaitu veiciet tā, kā norādīts uz Jūsu izvēlētā agara iepakojuma.

Kartupeļu pārslas ražo "Dobeles dzirnavnieks" - meklējiet sauso maisījumu kartupeļu biezputrai.

Melnais sāls jeb kala namak - dabiski satur sēra savienojumus, tāpēc ož un garšo ļoti līdzīgi cieti vārītām olām: lai šī ola garšotu līdzīgi olai, jādabū tieši šis sāls paveids, ar citiem neizdosies garšu imitēt. Nopērkams indiešu un ājurvēdas preču veikalos, Gemosā, Biotēkā un garšvielu veikalos.

Olu veidnītes nopirku Gemosā.


Citas receptes