Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Bio seleriju krēmzupa ar popkorna mežģīni

Piedalos BioLoģiski.lv rīkotajā feburāra lielajā bioloģiskās zupas vārīšanas epopejā!

Gāju no otras puses - nevis recepte un tad skriešana pa veikaliem, meklējot vajadzīgās sastāvdaļas, bet vispirms apstaigāju veikalus, izpētīju, ko tur bioloģisku var dabūt, ko ne, un tad nolēmu, kādu zupu vārīt. Tādejādi iepirkšanās bija pilnīgs relax - vēsā mierā daži simti metru pa Brīvības ielu, un viss vajadzīgais dabūts.
Sāls biosertificētā veidā nepastāv, tādēļ popkorna apkaisīšanai izmantoju Himalaju smalkā maluma sāli. Zupā sāls vietā ieliku buljona kubiņus (eko kubiņi ar to ir labi, ka nekādi hidrogenēti tauki un E cipari tur nevazājas, un dārzeņu ir 4, 5 un reizēm pat 10 reižu vairāk par to nabadzību, kas parastajos kubiņos. Protams, tas nav tas pats, kas īstu buljonu vārīt, tomēr kā zaļumu sāls - nekāda vaina šādam eko kubiņam.)

Izmaksas: visu nopirku, iztērējot 16,44 eiro, no tā zupai izlietoju produktus3,61 eiro vērtībā, tas nozīmē, ka viena porcija bio zupas izmaksāja 0,90 eiro. Kas nekaiš bio ēdienu ēst?!
(un pārpalikušo popkornu varēšu gatavot un kraukšķināt vēl gadu, no kokoseļļas iznāks vēl daudz svaigēdāju kūku, garšviela, sviests, krējums un buljons tiks lietots vēl ne vienām vien pusdienām.)


4 porcijām:
50g Baltais Eko sviesta
500g bio selerijas saknes
1 kg bio kartupeļu
2 Rapunzel bio buljona bez rauga kubiņi
200g Baltais Eko skāba krējuma
1g Sonnentor Nanas bio Tabbouleh garšvielu maisījuma
25g Rapunzel bio popkorna
10g Cosmoveda bio kokosriekstu eļļas
Himalaju sāls

Seleriju un kartupeļus nomizo, sagriež palielos kubiņos.
Katlā izkausē sviestu, liek tajā dārzeņus, buljona kubiņu, uzliek katlam vāku un, dažas reizes apmaisot, sautē mīkstus.

Tikmēr otrā katlā uzkarsē kokosriekstu eļļu, ieber tajā popkornu, uzliek vāku un pagaida pāris minūtes, kamēr tas beidz paukšķēt (katlam jābūt vismaz 1,5l, lai gatavais popkorns no tā neizkāpj ārā). Tūdaļ pārber bļodā, apkaisa ar sāli un tabbouleh garšvielu maisījumu*.

Kad zupa gatava, tai pievieno skābo krējumu un tabbouleh garšvielu maisījumu un samaļ blenderī (pulse režīmā, lai kartupeļi nesaiet klīsterī) vai sastampā ar kartupeļu mīcītāju viendabīgā masā. (Zupas biezumu var pieregulēt pēc gaumes - pievienojot karstu ūdeni).
Pasniedzot zupā liek popkornu, ēd nekavējoties, kamēr popkorns nav izmircis - vēl ir kraukšķīgs.

 

P.S. Zupu var pagatavot arī vegānu, būs ļoti garda tik un tā - tad sviesta vietā izmanto augu eļļu, bet skābo krējumu vienkārši nepievieno.

* Sonnentor Nanas bio Tabbouleh sastāvā ir: bio piparmētras, pētersīļi, tomāti, citrona miziņa, ķiploki, sīpoli, rudzupuķes, kliņģerītes un kumins; jūras sāls.


Citas receptes