Zirņu biezputra

Reizēm vajag vien nelielas izmaiņas, lai bērnības trauma kļūst par gardumu


1 gl. šķeltu dzelteno zirņu
2 kartupeļi
Sarkanais sīpols
ķiploku pulveris, kūpinātā paprika
eļļa
Sāls

Zirņus izmērcē 6-8 stundas, tad rūpīgi noskalo. Liek vārīties, BEZ sāls.

Tikmēr nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus. Tos pievieno zirņiem, kad tie gandrīz mīksti. Vāra, līdz mīksti kļūst kartupeļi.

Tad nokāš, šķidrumu rezervējot - ar kartupeļu stampiņu samīca visu biezputrā, pēc vajadzības pielejot vārīšanās šķidrumu. Ja blenderē, tad pulsa režīmā, lai kartupeļi neveido klīsteri. Iemaisa sāli.

Sīpolu nomizo un sagriež, kādos gabalos pašiem tīk. Apcep eļļā - caurspīdīgus vai brūnus, arī pēc Jūsu izvēles. Pārkaisa ķiploku pulveri un papriku. Pasniedzot pārliek biezputrai.


Citas receptes