Pupiņu zupa ar džekfrūtu Āzijas stilā

Viegla un sātīga vienlaikus, ar citrona skābumiņu


1 bundža konservēta džekfrūta
1 bundža konservētu balto pupiņu (vai 1 gl. novārītu)
4-6 ēdk. pērļu kuskusa, bulgura vai sīku makaronu
1/2 citrona - sula un miziņa
1 burkāns
1 seleriju kāts
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
1 tējk. (vai pēc garšas) rīvēta svaiga ingvera
1 ēdk. miso pastas (vai sojas mērces)
eļļa (cik treknu zupu vēlas)
~1 litrs buljona vai ūdens
pētersīļi, lociņi vai kinza

Dārzeņus sasmalcina. Eļļā pāris minūtes apcep. Pievieno buljonu, uzvāra, ieber pērļu kuskusu, uz lēnas uguns ļauj vārīties.
Tikmēr norīvē citronam miziņu, izspiež sulu. Notecina džekfrūtu, saplucina šķiedrās.
Kad kuskuss gandrīz gatavs, pievieno zupai visas pārējās sastāvdaļas, nogaršo, lai garšu balanss atbilst Jūsu gaumei, un vēl pāris minūtes pavāra. Pasniedz, dāsni pārkaisot ar zaļumiem.


Citas receptes